Informatie

Over Postcrossing

Kort gezegd is Postcrossing: het uitwisselen van postkaarten. Dit prachtige project is opgestart door Paulo Magalhães in 2005. Tegenwoordig zijn er al meer dan 360.000 postcrossers actief, uit meer dan 200 verschillende landen!

Het werkt als volgt: je maakt een account aan en trekt een adres van een random persoon die ook geregistreerd is op Postcrossing. Aan de hand van het profiel zoek je (indien mogelijk) een kaart uit wat bij deze persoon past. De kaart kun je eventueel leuk versieren met stickers of stempels.
Op de kaart vermeld je het unieke ID dat je hebt gekregen bij het opvragen van het adres.

Ontvangen kerstkaart met Postcrossing

Na verloop van tijd, wanneer het kaartje is aangekomen bij de geaddresseerde registreert diegene het kaartje, en gaat jou adres 'in de molen'. Jouw adres wordt dan gegeven aan degene die een adres trekt en stuurt een kaartje naar jou.
Maak dan ook een leuk profiel en vermeld daarin wat je leuk vindt, of juist niet. Grote kans dat je prachtige kaartjes in je bus krijgt die precies bij je passen!

Wat zet ik op de kaart?
Veel mensen vragen zich af wat ze nu voor interessants moeten vertellen. Meestal weet je wel waar je over kunt vertellen als je iemands profiel leest. Schiet je dan niks te binnen? Vertel dan iets over jezelf, je huisdieren, werk of studie, je favoriete boeken of films..
Je zult zien, het gaat steeds gemakkelijker!

Zodra een kaartje is gearriveerd krijg je een hurray met daarin hopelijk een leuk bedank berichtje van de ontvanger. Op dat moment dat jou adres 'in de molen' gaat, mag je een nieuw adres 'trekken'.

Wanneer ontvang ik kaartjes?
Wanneer je de lang verwachte kaartjes in je brievenbus gaat aantreffen is afhankelijk van veel factoren. Kaarten binnen Europa komen vaak al binnen 4 dagen aan, maar een kaart naar Rusland kan zo 40 dagen onderweg zijn! Maar wanneer je een poosje bezig bent tref je wekelijks/dagelijks leuke kaartjes in je brievenbus aan.

Postcrossing kaart uit Rusland ontvangen

Hoe bewaar je al die ansichtkaarten?
De eerste tijd volstaat het prima om ze aan de deur of muur te hangen. Wil je ze netjes bewaren dan kun je in onze webshop kaartenhoezen bestellen. Dan blijven ze netjes en kun je ze altijd weer terug lezen.


Select Language

Social Media

BETAAL MOGELIJKHEDEN

 

LOGO'SBeoordelingen