What is Postcrossing

Wat is Postcrossing

Kort gezegd is Postcrossing: het uitwisselen van postkaarten. Dit prachtige project is opgestart door Paulo Magalhães in 2005. Tegenwoordig zijn er al meer dan 800.000 postcrossers actief, uit meer dan 208 verschillende landen! In 2022 zijn er al 68 miljoen kaarten geregistreerd.
Een echt succes dus! Je vraagt je nu vast af waarom je er nog nooit eerder van had gehoord :)

Het werkt als volgt: je maakt een (gratis!) account aan op www.postcrossing.com en je vraagt een random adres aan van een persoon die ook geregistreerd is op de Postcrossing website. Aan de hand van het profiel zoek je een kaart uit wat bij deze persoon past. De kaart kun je eventueel leuk versieren met stickers of stempels of mooie postzegels.

Kaarten voor Postcrossing kopen

Kaarten voor Postcrossing zijn gewone postkaartjes. Je vindt in boekenwinkels bijvoorbeeld altijd wel een kleine selectie.
Maar wil je meer keus, of wil je dat je kaartje precies aansluit bij het profiel van diegene die jouw kaartje gaat ontvangen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In deze webwinkel vind je namelijk meer dan 5000 verschillende postkaarten.
Goedkope kaarten maar ook merkkaarten. Standaard formaat, maar ook grote vierkante van 14x14cm.

Spaar je postzegels of vind je het net als mij gewoon leuk om mooie postzegels te ontvangen?
Zet dit dan ook op je profiel want buitenlandse postzegels zijn prachtig!

Heb je nog geen profielen/adressen aangevraagd maar wil je wel alvast kaarten kopen?
Dit zijn de absolute toponderwerpen die bijna altijd gevraagd worden:

1. Nederland (maps, molens, landschap)
2. Koninklijk huis
3. Dieren
4. Boeken & lezen
5. Eten & drinken

Op de kaart vermeld je het unieke ID dat je hebt gekregen bij het opvragen van het adres.

Wanneer jouw geadresseerde je kaartje heeft ontvangen dan registreert diegene het kaartje met het unieke ID en gaat jouw adres 'in de molen'. Jouw adres wordt dan gegeven aan iemand die een adres trekt en stuurt een kaartje naar jou.
Maak dan ook een leuk profiel en vermeld daarin wat je leuk vindt, of juist niet. Grote kans dat je prachtige kaartjes in je bus krijgt die precies bij je passen!

Wat zet ik op de kaart?
Veel mensen vragen zich af wat ze nu aan een vreemde moeten sturen. Meestal weet je wel waar je over kunt vertellen als je iemands profiel leest want in het profiel vertellen mensen graag over hun hobby. Schiet je dan niks te binnen? Vertel dan iets over jezelf, je huisdieren, werk of studie, je favoriete boeken of films..
Je zult zien, het gaat steeds gemakkelijker!
Je schrijft in het Engels. Ben je daar niet zo goed in? Geen probleem, het is geen spellingwedstrijd.

Zodra een kaartje is gearriveerd krijg je een hurray met daarin hopelijk een leuk bedank berichtje van de ontvanger. Op dat moment dat jou adres 'in de molen' gaat, mag je een nieuw adres 'trekken'.

Wanneer ontvang ik kaartjes?
Wanneer je de lang verwachte kaartjes in je brievenbus gaat aantreffen is afhankelijk van veel factoren. Kaarten binnen Europa komen vaak al binnen 4 dagen aan, maar een kaart naar Rusland kan zo 40 dagen onderweg zijn! Maar wanneer je een poosje bezig bent tref je wekelijks/dagelijks leuke kaartjes in je brievenbus aan.

Hoe bewaar je al die ansichtkaarten?
Met maar enkele kaartjes kun je ze natuurlijk aan de muur/deur hangen. Je kunt ook een kaartenrekje of kaartenmolen kopen. Of je plakt ze in. En wil je ze netjes bewaren, dan kun je in onze webshop kaartenhoezen bestellen. Dan blijven ze netjes en kun je ze altijd weer terug lezen.