Stappenplan Postcrossing

Stappenplan Postcrossing

Stap 1.
Registreer je op www.postcrossing.com. Dit is gratis!
De pagina om je te registreren vind je hier.
Je ziet bovenin een groen slotje staan en dat het webadres begint met https://. Dat betekent dat de verbinding helemaal veilig is en dat het een veilige website is. Je kunt met een gerust hart je gegevens achterlaten.

Eenmaal geregistreerd kun je inloggen en kun je je profiel pagina gaan vullen.
Vertel daarin wie je bent en wat je hobby's zijn. Houd je bijvoorbeeld van lezen? Of van katten? Verzamel je postzegels?
Misschien krijg je dan wel postkaarten in die thema's.

Vind je het leuk om een andere taal te leren, of ben je benieuwd naar hoe hun dagelijks leven eruit ziet?
Dan kun je vragen of ze op de kaart willen zetten hoe hun dag was, of wat voor weer het daar is of dat ze misschien een stukje in hun eigen taal willen schrijven.

Stap 2.
Nu je profiel ingericht is is het tijd om een adres aan te maken.

Spannend! Nu krijg je je eerste adres in beeld. Je krijgt deze ook per e-mail toegestuurd, dus je hoeft het nergens te noteren.
Je ziet ook het postcard ID. Deze is heel belangrijk.
Want door dit ID op je kaart te zetten kan ontvanger de kaart registreren als deze is aangekomen. Dat knopje registreren ben je zojuist al tegengekomen, naast het 'send a postcard' knopje.

Je kunt om te beginnen maximaal 5 kaarten versturen.

Stap 3.
Het leukste is om een kaartje te zoeken die precies bij het profiel past. Want hoe leuk is het om een kaartje te krijgen van iemand die echt moeite voor je heeft gedaan?
Je kunt kaartjes kopen bij bijvoorbeeld de boekwinkel of een museum maar in onze webwinkel vind je een heel breed assortiment van meer dan 5000 verschillende kaarten. Wedden dat daar wat leuks tussenzit?

Je met zorg uitgezochte kaartje kun je natuurlijk ook heel leuk gaan versieren met stempels en stickers.

Heb je je kaartje geschreven en versierd? Heb je het ID erop gezet? Dan moet er nog een internationale postzegel op of je plakt euro postzegels met op dit moment benodigde tarief. Tijd om het kaartje op de bus te doen!

Stap 4.
Het is nu even wachten tot je kaartje is aangekomen. In sommige landen zoals Duitsland is het kaartje al na 3/4 dagen aangekomen.
Maar andere landen, zoals (wit)Rusland doen er wel 60 dagen over!
Je krijgt vanzelf een e-mailtje als het kaartje is aangekomen. Dit heet een Hurray, en met een beetje geluk, zit er ook nog een boodschap bij van de ontvanger!

Stap 5.
Als je al 5 kaarten onderweg had is het nu weer mogelijk om een nieuw kaartje te sturen omdat de eerste(n) zijn aangekomen. Maar het grote wachten is natuurlijk op je eerste ontvangen kaartje.
Als er dan eindelijk een kaartje in je brievenbus ligt klik je op de knop 'register a postcard'.

Je registreert het kaartje met het Postcard ID. Eerst selecteer je de landcode en vult de cijfers in. Het is leuk om ook nog een berichtje te schrijven voor degene die hopelijk moeite heeft gedaan om een kaartje te zoeken die bij je past.
Nu is het cirkeltje rond en dit cirkeltje kan nog heel lang zo door gaan. Je kunt je account ook tussendoor op inactief zetten. Als je gewoon geen zin meer hebt of als je op vakantie gaat.

Je leukste kaartjes hang je op aan de muur, zet je op een kast of je bergt ze netjes op in bijvoorbeeld deze hoezen.